Filip Stojanović

Go down

Filip Stojanović

Post by Admin on 2014-06-21, 23:24

TIZER


Filip Stojanović - Važnost zdravstvene reforme - 13.06.2014.
https://youtu.be/fETU3U5xUBs
ZANIMLJIVI DELOVI IZ PROPOVEDI


15m37s
https://youtu.be/fETU3U5xUBs?t=15m37s
 
 „Čim se bude približila oluja, mnogi koji su verovali u treću anđeosku vest, ali nisu bili posvećeni poslušnošću prema istini, napustiće svoje stanovište i preći u redove protivnika. Sjedinjenjem sa svetom i uzimanjem učešća u njegovom duhu došli su dotle da stvari posmatraju gotovo u istoj svetlosti kao i oni, a kad bude došlo iskušenje, biće spremni da izaberu lakšu, popularniju stranu. Daroviti ljudi i privlačnog ponašanja, koji su se nekada radovali istini, upotrebiće svoje sile da duše prevare i zavedu, i postaće najveći neprijatelji svoje nekadašnje braće.” Velika borba 492, 493.
 
 
17m42s
https://youtu.be/fETU3U5xUBs?t=17m42s
 
Ellen White kaže nešto jako ključno o zdravstvenoj reformi što bih voleo da sada pročitam. Ona kaže da je...

"Zlostavljanje želuca popuštanjem apetitu izvor većine iskušenja u crkvi."
 
 
18m
https://youtu.be/fETU3U5xUBs?t=18m
 
"Oni koji nerazumno i neumereno jedu i rade, nerazumno govore i postupaju.
 
Neumeren čovek ne može da bude strpljiv čovek. Čoveku nije potrebno da pije alkoholna pića da bi postao neumeren. Greh neumerenog jedenja, čestog jedenja, preobilnog jedenja, uzimanje bogate i nezdrave hrane onemogućuje zdrav rad probavnih organa...
 
utiče na mozak, izopačuje rasuđivanje, sprečavajući razumno, smireno, zdravo razmišljanje i delovanje. "
 
Šta to znači? To znači da ono čime se ja hranim u stvari utiče na moje rasuđivenje između pravog i pogrešnog, između dobrog i zlog. Ono što ja unosim u svoj organizam utiče na to da li ću ja u nekim situacijama da odreagujem razumno i smireno ili ću na neki način da pobesnim i budem nervozan.
 
 
31m31s
https://youtu.be/fETU3U5xUBs?t=31m31s
 
Zar nemaju nimalo straha oni koji detinju veru (možda je ja i nemam i neka bude da je nemam), ali kažem: zar nemaju nimalo straha oni koji detinju veru dočekuju skepticizmom i decu Božju uče da misle kao oni?
 
Pred nama je važan zadatak. I taj zadatak nije da mačem usmrtimo pravoslavno teologiju, katoličku teologiju. Taj mač, koji nam je pao sa neba, i koji nam je dat da ga izvučemo, on je tu da usmrtimo naše ja koje se bori protiv Boga, koji se bori protiv Duha proroštva, koji se bori pritiv zdravstvene reforme, koji se bori protiv svih svetlosti koje su nam otkrivene, sve mudrosti Božje koje su nam otkrivene da bi mogli da odlučujemo u korist poslušnosti.

Admin
Admin

Broj poruka : 3201
Datum upisa : 2011-08-03

http://religija.serbianforum.info

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum